Kontrastene i årstider gir bilførere mer ansvar på veien

Etter en rekordvarm sommer spår meteorologene at Skandinavia må kompensere med en ekstra kald vinter i år – er det noen av dere som har allerede kjent på kulden?

Is, snø, sludd og frost er alle ting som hører vinteren til og da er det spesielt viktig å ha gode dekk og nok mønsterdybde.

Kolbotn Dekk og Service Senter AS tar deg i mot i vinterkulden på en kopp kaffe og god service mens vi sjekker bilen din og hjelper deg med å finne markedets beste og rimeligste dekk og følger.

Hos oss får du eksperthjelp fra fagpersoner som hjelper deg å finne dekkene og felgene du trenger tilpasset din bruk, smak og livsstil.

Vis ansvar på veien:

Det er fort gjort å glemme tiden og tenke at man kan kjøre litt over fartsgrensen. I realiteten sparer man ikke mer en kun et par minutter.

Spesielt i vinter er det 5 tommelfingerregler vi må følge på veien:

  1. Hold avstand! Bremselengden på glatt føre. Sammenligner man tørr asfalt med en glatt vei så er bremselengden 88 meter V.S. hele 497 meter i 110 km/t.
  2. Alltid bruk bilbelte.
  3. Ser du at du kommer for sent til en avtale – gi heller beskjed FØR du begynner å kjøre i stedet for å satse på en SMS i farten – hvilket er ulovlig i tillegg.
  4. Føler du at trøttheten kommer snikende så kjør inn på en busslomme. Ta deg 10 minutter. Det er bedre enn å kjøre videre: Du blir skjerpet nok til å kunne reagere dersom et dyr løper ut på veien eller under andre omstendigheter.
  5. Følg fartsgrensen med hensyn til kjøreforhold.

Krav: Mønsterdybde

NAF anbefaler at man har minst 3 mm mønsterdybde på vinterdekk og minst 4 mm på biler under 3500 kilo.

I tillegg er det spesifikke krav mellom 15. November og 31.mars med dedikerte vinterdekk på kjøretøyer over 3500 kilo totalvekt.

Vi er her for å gi deg økt trygghet på veiene: Kom innom til oss for hjulskifte, dekkbytte og felgbytte.

Kontakt oss på: +47 477 26 108 eller se www.kolbotnservice.no