”Hvilken bil kan kjøre opp-ned?” Bli med på årets kuleste påskequiz!

Nå som det straks er påskeferie kan vi underholde deg og din familie med påskenøtter som ”Hvilken bil kan kjøre opp-ned?” på vei til hytten. Vi har samlet de 7 kuleste påskenøttene fra hele verden!

Dagens første påskenøtt: Hvor mange biler produseres det hvert minutt? Svar: 115! Det blir produsert ca 60 millioner biler hvert år. Det er 165,000 nye biler hver dag, 6,875 hver time og 115 biler hvert minutt. Det er helt utrolig!

Den andre påskenøtten kommer fra Rolls Royce: Hvor mange av Rolls Royce bilene tror du fremdeles ruller på veien? A) 30%, B) 50% C) 75%   Svar: Det er faktisk hele 75% av RR bilene som fremdeles er ute på veiene! Det er god kvalitet det.

Hvor godt kjenner du egentlig bilen din? Påskenøtt nr 3: Hvor mange forskjellige deler består en gjennomsnittsbil av? Svar: Over 30,000! Så neste gang du skal innom Kolbotn for å reparere en bildel kan du være glad for at det er kun noen få deler som må byttes!

Påskenøtt nummer 4: Hvilken bil kan kjøre opp-ned? Svar: Formel 1! Faktisk så kan en moderne F1 bil som kjører i 190 km/t produsere g-krefter tilsvarende 3.5G som gjør at den kan kjøre opp-ned i en tunnel.

Påskenøtt nummer 5: Hvilket årstall skjedde den første bilulykken? Svar: i 1891. Heldigvis var det dette som startet utviklingen av sikre biler og bedre dekk for et godt grep på veien.

Så var det verdens raskeste menanikerteam som står for påskenøtt nummer 6: Hva er verdensrekorden for å ta ut og montere på plass en ny bilmotor? Svar: 42 sekunder! Rekorden var satt i 1985 når et team av mekanikere jobbet med en Ford Escort.

Siste påskenøtt: Hvor mange ganger rundt jorden har bilen med verdens lengste kilometertelling gått? Svar: 100! Her har det tydeligvis vært en del investeringer i gode dekk underveis, slik som vi hjelper våre kunder.

Vi håper du koste deg med våre påskenøtter og ta turen innom til oss for å sjekke din bil og dine dekk slik at vi kan hjelpe deg å ivareta den lengst mulig!

Hilsen oss i Kolbotn Dekk og Service Senter