Dette er noe de fleste bilførere aldri sjekker – kan spare tusenvis av kroner

”Det nærmet seg rushtid og jeg var allerede 7 minutter for sent for et viktig møte i sentrum. Hvis det er noe jeg hater så er det å komme for sent.

Kjenner du deg igjen? I det jeg kjørte ut på veien skrudde jeg opp volumet på DAB radioen, men den høye lyden dempet ikke den rare følelsen jeg kjente fra bilen. Til tross for forsinkelsen valgte jeg å stoppe i en busslomme, men det var allerede for sent.

Venstre framhjul med de dyre sommerfelgene var nesten helt flatt. Jeg hadde kun kjørt cirka 1 kilometer med et punktert dekk og det var nok for å gjøre stor skade på innsiden av gummien. Plutselig var det en uunngåelig utgift på 2500,- for et nytt dekk og et viktig møte avlyst.”

HVA GJØR DU før du begynner å kjøre?

De færreste av oss sjekker hjulene før vi begynner å kjøre og faktum er at en spiker kan være i dekket i timevis og føre til at luften sakte siver ut. Det kan være direkte farlig å kjøre i høy fart på et punktert dekk i tillegg til at det blir fort en dyr affære.

Vi i Kolbotn Dekk og Service kan fremdeles redde dekket ditt skulle uhellet skje. Da kan vi lappe et dekk dersom det er mulig, ellers gir vi deg markedets beste pris på et nytt dekk. Har du vært skikkelig uheldig kan vi hjelpe deg å redde felgen din også.

Våre BESTE tips til deg er:

  1. Ta en lynrask titt på dekkene før du begynner å kjøre
  2. Merker du noe endring i måten bilen kjennes, ta et forsvarlig stopp så snart som mulig
  3. Ha en elektrisk pumpe i bilen. Da kan du pumpe luft i dekket og kjøre hjem eller så må du ta på reservehjulet. Aldri kjør videre på et flatt dekk

Vi ønsker deg en flott uke og husk, trenger du en rask dekk sjekk, ta kontakt med oss i Kolbotn Dekk.